Zantopoulos Paidiatros | Η διατροφή του παιδιού στις γιορτές - Zantopoulos Paidiatros
    • 14 ΔΕΚ 17
    • 0
    Η διατροφή του παιδιού στις γιορτές

    Η διατροφή του παιδιού στις γιορτές

    Πώς μπορούμε να συγκρατήσουμε ένα παιδί να μην τρώει λιχουδιές που λόγω των γιορτών τις βρίσκει παντού;

    Η προσπάθειά μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας του πολύ ελεύθερου χρόνου που έχουν τα παιδιά αφού τα σχολεία είναι κλειστά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Είναι άλλωστε και επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, όχι μόνο οι μεγάλοι αλλά και τα παιδιά, έχουν πάρει έξτρα βάρος.

    Μαγικές λύσεις ως γνωστόν δεν υπάρχουν όμως μπορείτε να κάνετε κάποιες κινήσεις ματ. Για παράδειγμα:

    – Μην στοκάρετε τα ράφια με χυμούς, πατατάκια, τσιπς, για την περίπτωση που έρθει κάποιος φίλος των παιδιών σας ή δικό σας ώστε να έχετε κάτι να του προσφέρετε. Δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί στον πειρασμό, ειδικά όταν βρίσκετε μέσα στο …ντουλάπι.
    – Μην ξεχνάτε το πρωινό. Ακόμη και αν τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, το πρωινό παραμένει πολύ σημαντικό έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν ενέργεια.
    – Για την ώρα του δεκατιανού, φυσικοί χυμοί, σπιτικό κέικ ή μία μπάρα δημητριακών είναι μία καλή και χορταστική επιλογή.
    – Φροντίστε στα γιορτινά τραπέζια να υπάρχουν πάντα άφθονα λαχανικά πέρα από τις υπόλοιπες λιχουδιές, και παρακινείτε τα παιδιά να γεμίζουν το μισό τους πιάτο με λαχανικά.
    – Μην καταφεύγετε στην εύκολη λύση των γρήγορων και έτοιμων φαγητών που αρέσουν άλλωστε και στα παιδιά. Φτιάξτε σπιτικά εδέσματα και γλυκά προκειμένου να γνωρίζετε ότι τα τρόφιμα που παρέχετε στα παιδιά σας είναι ποιοτικά.
    – Αναψυκτικά και γλυκά φροντίστε να λείπουν από το καθημερινό τραπέζι και αφήστε τα παιδιά να τα απολαύσουν τις ημέρες που έχετε οργανώσει κάποιο γιορτινό τραπέζι στο σπίτι σας.
    – Αν έχετε στο σπίτι σας κουραμπιέδες και μελομακάρονα, προτιμήστε να τρώνε, με μέτρο πάντα, τα τελευταία καθώς έχουν λιγότερες θερμίδες.
    – Τέλος, βρείτε λίγο χρόνο για να βγαίνετε με τα παιδιά σας για μία βόλτα έξω ειδικά αν οι δραστηριότητές τους δεν συνεχίζονται τις ημέρες των γιορτών. Πάτε για περπάτημα, τρέξιμο, επίσκεψη σε μουσεία, ή ότι άλλο σας αρέσει.

    Το ζητούμενο είναι να βγείτε από το σπίτι.

    Πηγή: http://www.mothersblog.gr/paidi/diatrofi/story/41441/h-diatrofi-toy-paidioy-stis-giortes-simeioste-ta-sos

    Αφήστε το μήνυμα σας →

Αφήστε το μήνυμα σας

Cancel reply

Photostream

hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher