Zantopoulos Paidiatros | Παιδιά και κατοικίδια ζώα - Zantopoulos Paidiatros
    • 22 ΙΟΎΛ 15
    • 0
    Παιδιά και κατοικίδια ζώα

    Παιδιά και κατοικίδια ζώα

    Από τα συχνότερα κατοικίδια ζώα είναι ο σκύλος και η γάτα με μεγαλύτερο ποσοστό του σκύλου. Είναι όμως και ένα από τα πλέον επικίνδυνα για την πρόκληση ατυχημάτων ιδιαίτερα όταν υπάρχουν παιδιά στο περιβάλλον.

    Πρώτα από όλα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο σκύλος δεν επιτίθεται και δεν δαγκώνει κανέναν υπό κανονικές συνθήκες. Όμως μπορεί τα σκυλιά να γίνουν επιθετικά αν βρεθούν σε κίνδυνο. Τα πιο συχνά θύματα επιθέσεων από τα σκυλιά είναι τα παιδιά.

    Έτσι ποτέ ένα νήπιο ή μικρής ηλικίας παιδί δεν πρέπει να αφεθεί μόνο του με σκύλο χωρίς επιτήρηση ενηλίκου.

    Όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα σκύλο για το παιδί μας θα πρέπει να κάνουμε έρευνα αγοράς και να ζητήσουμε όποια πληροφορία θέλουμε από τον κτηνίατρο.
    Οι πρώτες συμβουλές στα παιδιά για τους σκύλους είναι ότι δεν πρέπει να πειράζουν ποτέ ένα περίεργο σκύλο, δεν πρέπει να τον ενοχλήσουν ποτέ όσο τρώει,κοιμάται ή φροντίζει τα κουτάβια του.

    Το πιο σημαντικό μάθημα είναι όμως τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά όταν τους πλησιάσει ένας σκύλος. Δεν πρέπει να φωνάξουν και να αρχίσουν να τρέχουν, αλλά πρέπει να ακινητοποιηθούν πλήρως. Αν πέσουν και τραυματιστούν θα πρέπει να μείνουν ακίνητα ώστε ο σκύλος να μην καταλάβει ότι απειλείται από τα παιδιά.

    Ο σκύλος είναι μια εξαιρετική παρέα στην οικογένεια αλλά απαιτούνται ειδικοί χειρισμοί και εκπαίδευση ιδίως από κτηνιάτρους ώστε η συμβίωση να γίνει ιδανική.

    Πηγή

    – Falilydoctor.org
    – Περιοδικό Υγείας, Εμείς ο Παιδίατρος και ο Γυναικολόγος, Τεύχος 2, 2008

    Άρθρο του Γεωργίου – Ζαχαρία Ζαντόπουλου
    Παιδίατρος – Διδάκτωρ Παν.Αθηνών

    Αφήστε το μήνυμα σας →

Αφήστε το μήνυμα σας

Cancel reply

Photostream

hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher