Zantopoulos Paidiatros | Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα παιδικά καθίσματα. - Zantopoulos Paidiatros
    • 17 ΑΥΓ 15
    • 0
    Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα παιδικά καθίσματα.

    Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα παιδικά καθίσματα.

    Η επιλογή των παιδικών καθισμάτων για το ταξίδι των μικρών μας φίλων είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει αρκετούς γονείς. Φυσικό είναι ότι όσοι μετακινούνται με αυτοκίνητο πρέπει να είναι δεμένοι. Τα παιδιά δεν έχουν το ανάστημα, να χρησιμοποιήσουν τις ζώνες ασφαλείας οπότε χρειάζονται ειδικά καθίσματα.

    Πολλές φορές οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με την απειθαρχία των παιδιών που αρνούνται να παραμείνουν δεμένα πίσω. Σε μεγάλα ταξίδια είναι απαραίτητο για τα παιδιά να ξεκουράζονται μετά από 120 λεπτά .
    Τελευταίες μελέτες – οδηγίες  έχουν δείξει ότι  το παιδί πρέπει να δένεται στο ειδικό κάθισμα από τη στιγμή που θα εξέρθει από το μαιευτήριο έως ότου φτάσει τα 40kg. Σε αυτό το βάρος που συνοδεύεται με το αντίστοιχο ύψος 135-140 cm δεν χρειάζονται πια παρά μόνο οι ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου.

     Βασικά έχουμε τις εξής  κατηγορίες:

    Α) 0 – 9kg και 1 έτους.                                                                                                         
    Στην κατηγορία  αυτή το παιδί κοιτά προς το πίσω παρμπρίζ γιατί δεν μπορεί να στηρίξει τον αυχένα του. Τοποθετείται με κλίση 45 μοιρών.

    Β) 9 – 18kg                                                                                                                                   
    Το παιδί κοιτά προς το εμπρός παρμπρίζ. Το παιδικό κάθισμα μπαίνει  στο μέσον του πίσω καθίσματος ή διαγώνια με τον οδηγό για καλύτερη οπτική επαφή με το παιδί όταν το όχημα δεν κινείται.
    Στην κατηγορία 9 – 18kg χρησιμοποιούνται οι ειδικές ζώνες του καθίσματος. Τα περιστρεφόμενα κατά 90 μοίρες καθίσματα διευκολύνουν τη διαδικασία.

    Γ) 18 – 36kg.                                                                                                                                  
    Το παιδί κοιτά προς το εμπρός παρμπρίζ. Το παιδικό κάθισμα μπαίνει  στο μέσον του πίσω καθίσματος ή διαγώνια με τον οδηγό για καλύτερη οπτική επαφή με το παιδί όταν το όχημα δεν κινείται.
    Από 18 – 36kg χρησιμοποιείται η ζώνη του αυτοκινήτου για το δέσιμο του παιδιού στο παιδικό κάθισμα

    Είναι ασφαλέστερο να τοποθετείτε το παιδικό κάθισμα πίσω – αν χρειαστεί να τοποθετήσετε παιδικό κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω στο κάθισμα του συνοδηγού, απενεργοποιείστε τον αερόσακο. Αν δεν το κάνετε το παιδί θα συνθλιβεί όταν αυτός θα ενεργοποιηθεί.

    Από το 2007 όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων έχουν τρεις σταθερές  υποδοχές πρόσδεσης (isofix) .
    Οι γονείς οφείλουν να ελέγξουν αν ταιριάζει η υποδοχή του οχήματος με το κάθισμα του παιδιού. Αν το σύστημα του isofix λειτουργήσει σωστά είναι ιδιαίτερα ασφαλές.

    Βιβλιογραφία –Πηγές

    • www.opediatrosmou.gr.

    Άρθρο του Γεωργίου – Ζαχαρία Ζαντόπουλου
    Παιδίατρος – Διδάκτωρ Παν.Αθηνών

    Αφήστε το μήνυμα σας →

Αφήστε το μήνυμα σας

Cancel reply

Photostream

hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher