Zantopoulos Paidiatros | ΦΙΜΩΣΗ ΠΕΟΥΣ - Zantopoulos Paidiatros
  • 09 ΦΕΒ 16
  • 0
  ΦΙΜΩΣΗ ΠΕΟΥΣ

  ΦΙΜΩΣΗ ΠΕΟΥΣ

  Ο άνδρας όπως είναι γνωστό, δίνει μεγάλη έμφαση στην εύρυθμη σεξουαλική του λειτουργία, η οποία αντανακλά την ψυχική αλλά και τη σωματική του υγεία.

  Το σεξουαλικό πρόβλημα γίνεται αισθητό και βιώνεται κυρίως σωματικά, ενώ παράλληλα έχει άμεση σχέση με τις λειτουργίες των γεννητικών του οργάνων.
  Ένα θέμα που αφορά τον χώρο της ανδρολογίας αλλά και της παιδοχειρουργικής είναι και η φίμωση του πέους.

  Φίμωση πέους είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία δεν είναι δυνατή η αποκάλυψη της βαλάνου ή αποκαλύπτεται μερικώς ή με δυσκολία έλκοντας προς τα πίσω την ακροποσθία (δηλαδή δεν αποκαλύπτεται το ”κεφαλάκι” του πέους) λόγω στένωσης..

  -Μία από τις συχνότερες αιτίες εμφάνισης της φίμωσης είναι η χρόνια φλεγμονή της περιοχής που οφείλεται σε διάφορα αίτια.
  – Επίσης ο βραχύς χαλινός του πέους που όσο πιο σύντομα διενεργηθεί η αποκατάστασή του, τόσο λιγότερες θα είναι και οι πιθανότητες να χρειασθεί μελλοντικά να υποστεί ο άντρας την περιτομή, λόγω δημιουργίας φίμωσης ή στενωμένου δακτυλίου του δέρματος της ακροποσθίας.

  Υπάρχουν δύο βασικές καταστάσεις που αφορούν τη φίμωση.

  Στην πρώτη η ακροποσθία μπορεί να κατέλθει ελαφρώς έως κάποιο σημείο οπότε και τότε αναφερόμαστε στη μερική φίμωση ενώ στη δεύτερη περίπτωση είναι αδύνατη η αποκάλυψη της βαλάνου, δεν κατέρχεται δηλαδή η ακροποσθία οπότε και αναφερόμαστε στην πλήρη φίμωση.

  Ο ασθενής θα πρέπει να χειρουργείται (περιτομή) όταν υπάρχει η φίμωση, καθώς και στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα όπως για παράδειγμα πόνος στη φάση της στύσης, θέματα καθαριότητας και αισθητικής, λόγοι θρησκευτικοί καθώς επίσης και περαιτέρω επιπλοκές όπως είναι η παραφίμωση, τα καρκινώματα του πέους κ.α.

  Στα βρέφη υπάρχει η ”ψευδοφίμωση” μία κατάσταση δηλαδή που ομοιάζει με την κλασσική φίμωση των ενηλίκων, η οποία καλό είναι να αποκαθίσταται με την κατάσταση της ακροποσθίας από τον ειδικό. Η φίμωση των βρεφών μπορεί ν’ αποτελέσει λόγο κακής ανάπτυξης του παιδιού και του πέους του ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει αίτιο ουρολοιμώξεων. Συγχρόνως μπορεί να συνυπάρχουν κι άλλοι παράγοντες συγγενών ανωμαλιών του πέους που υποκρύπτονται κάτω από τη ”ψευδοφίμωση” όπως είναι ο υποσπαδίας που αν δεν αποκατασταθεί η ψευδοφίμωση είναι αδύνατο να αποκαλυφθεί το πρόβλημα.

  Η αποκατάσταση

  Η περιτομή αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο αποκατάστασης της φίμωσης. Υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης, κατά τον πρώτο προβαίνουμε στη χρήση της κλασσικής μεθόδου ενώ κατά τον δεύτερο χρησιμοποιούμε τη συσκευή Laser.
  Ο άντρας προσέρχεται στην κλινική και υπό τοπική αναισθησία υποβάλλεται στην άμεση αποκατάσταση του προβλήματος της φίμωσης. Με τη χρήση Laser ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι ελάχιστος, η διαδικασία τελείως ανώδυνη και φυσικά αναίμακτη. Ο άντρας φεύγει και συνεχίζει άμεσα τις δραστηριότητές του. Διάρκεια αποκατάστασης 15 λεπτά. Υπάρχουν δύο κυρίως τρόποι αποκατάστασης της φίμωσης, επεμβατικές και όχι συντηρητικές (αλοιφές κτλ).
  Και οι δύο μέθοδοι αποκατάστασης της φίμωσης αποσκοπούν στην εκτομή της ακροποσθίας δηλαδή στην αφαίρεση της άκρης του δέρματος.
  Στην πρώτη εκτελείται η κλασσική τομή με τη βοήθεια του νυστεριού και στη συνέχεια τοποθετούνται ραφές.
  Στη δεύτερη η τομή διενεργείται με τη βοήθεια του Laser.

  Και στις δύο τεχνικές αποκατάστασης της φίμωσης τοποθετούνται ραφές, ενώ μετά το πέρας της επέμβασης τοποθετείται ελαστικός επίδεσμος ο οποίος μπορεί να αφαιρεθεί στις 24 ή στις 48 ώρες.

  Η σύγκλειση του τραύματος ολοκληρώνεται περίπου στις 7 ημέρες, ενώ οι σεξουαλικές δραστηριότητες μπορούν να ξεκινήσουν στην 3η περίπου εβδομάδα από την επέμβαση.

  Ενδιαφέροντα στοιχεία

  – Ο ασθενής μετά την αποκατάσταση μπορεί να φύγει άμεσα
  – Με τη χρήση Laser ο χρόνος ελαχιστοποιείται.
  – Η αναισθησία είναι τοπική και ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο, ενώ μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του.
  – Δεν έχει σημασία η ηλικία, απλά όσο αργότερα τόσο χειρότερα.
  – Αναφέρεται βελτίωση της σεξουαλικής ζωής.
  – Το κόστος έχει να κάνει με το γιατρό καθώς και με την τεχνική που θα ακολουθήσει. 

  Πηγές

  Ουρολόγος & Ανδρολόγος Δρ. Πέτρος Θάνος – Thessaloníki – Doctor | Facebook

  Άρθρο του Δρ Θάνου Πέτρου,
  Ουρολόγος-Ανδρολόγος
  Στοιχεία επικοινωνίας: 2310278229, 6976673977

  Αφήστε το μήνυμα σας →

Αφήστε το μήνυμα σας

Cancel reply

Photostream

hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher