Zantopoulos Paidiatros | Ασφάλεια στην κούνια - Zantopoulos Paidiatros
    • 12 ΙΟΎΛ 16
    • 0
    Ασφάλεια στην κούνια

    Ασφάλεια στην κούνια

    Όταν θα έρθει η στιγμή που πρέπει να αγοράσουμε την κούνια του μωρού, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι αυτή πληροί τις προδιαγραφές (όπως αυτές ανανεώνονται διεθνώς).

    Για να είμαστε σίγουροι επίσης, ότι χρησιμοποιούμε σωστά το προϊόν, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις οδηγίες χρήσεως και ασφαλείας του προϊόντος και ότι αυτό προσφέρει άνεση και σιγουριά για τον ύπνο του μωρού.

    – Αρχικά ελέγχουμε ότι στην κούνια δεν υπάρχουν φθορές, τοποθετούμε την κούνια σε σημείο επίπεδο και σταθερό και ξεκινούμε τη συναρμολόγηση του προϊόντος σύμφωνα με τις οδηγίες συναρμολόγησης.
    – Επίσης επιλέγουμε να τοποθετήσουμε την κούνια μακριά από μέσα θέρμανσης, παράθυρα και κουρτίνες.
    – Προσέχουμε το ύψος του κάγκελου να είναι περίπου 50 εκατοστά ώστε να μην κινδυνεύει το παιδί με πτώση όταν αυτό μάθει να σηκώνεται.
    – Τα κάγκελα της κούνιας πρέπει να απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 6 εκατοστά ώστε να μην κινδυνεύσει να σφηνώσει το κεφαλάκι του μωρού.
    – Όταν τελειώσει η συναρμολόγηση της κούνιας ελέγχουμε όλα τα σημεία της, ότι είναι δεμένα σταθερά και σφιχτά.
    – Ελέγχουμε επίσης, ότι το πτυσσόμενο κομμάτι της κούνιας , το οποίο ανεβαίνει και ασφαλίζει, κουμπώνει καλά και δεν υπάρχει κίνδυνος να ξεκουμπώσει. Αυτό το επαναλαμβάνουμε συχνά ώστε να προλάβουμε τυχόν χαλάρωση του κουμπώματος.
    – Επιλέγουμε το στρώμα του μωρού να είναι ανατομικό, σκληρό και χωρίς να κάνει λακκούβες ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου. Επίσης, να είναι φτιαγμένο από οικολογικά, φιλικά προς το ευαίσθητο δέρμα του μωρού υλικά που αναπνέουν.
    – Φροντίζουμε να υπάρχει γύρω από τα κάγκελα της κούνιας υφασμάτινη προστατευτική επένδυση η οποία θα πρέπει να είναι πολύ καλά στερεωμένη.
    – Ελέγχουμε την κουνουπιέρα να είναι πολύ καλά στερεωμένη, ενώ τις ώρες που το μωρό δεν κοιμάται, φροντίζουμε πάντα η κουνουπιέρα να είναι μαζεμένη γιατί υπάρχει κίνδυνος το μωρό να τυλιχτεί με αυτήν.
    – Δεν τοποθετούμε μέσα στην κούνια παιχνίδια, λούτρινα κουκλάκια ή διακοσμητικά μαξιλάρια.
    – Φροντίζουμε τα σεντόνια και η κουβέρτα που χρησιμοποιούμε για να σκεπάζεται το μωρό να είναι στο μέγεθος της κούνιας και όχι μεγαλύτερα.
    – Τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού δεν επιτρέπεται η χρήση μαξιλαριού.

    Άρθρο του Γεωργίου – Ζαχαρία Ζαντόπουλου
    Παιδίατρος – Διδάκτωρ Παν.Αθηνών

    Αφήστε το μήνυμα σας →

Αφήστε το μήνυμα σας

Cancel reply

Photostream

hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher