Zantopoulos Paidiatros | Ασφάλεια του μωρού στο αυτοκίνητο - Zantopoulos Paidiatros
    • 24 ΜΑΪ́ 16
    • 0
    Ασφάλεια του μωρού στο αυτοκίνητο

    Ασφάλεια του μωρού στο αυτοκίνητο

    Όλοι οι γονείς καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια του μωρού όταν αυτό μεταφέρεται με το αυτοκίνητο, αλλά σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην επιλογή, τοποθέτηση και χρήση του βρεφικού και παιδικού καθίσματος.

    Ο πρώτος λοιπόν κανόνας όταν επιλέγουμε το καθισματάκι του μωρού, είναι να συμβουλευτούμε πρώτα τους ειδικούς του καταστήματος και να διαβάσουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν το βρεφικό κάθισμα. Οι σύμβουλοι των καταστημάτων συνήθως ελέγχουν αν το κάθισμα που επιλέγουν οι γονείς είναι κατάλληλο για το αυτοκίνητο τους.

    Συμβουλές προς τους γονείς για το καθισματάκι του μωρού :

    Ποτέ μην αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο καθισματάκι. Υπάρχει περίπτωση να έχει υποστεί ζημιά από κάποιο ατύχημα και να μην είναι αντιληπτό με γυμνό μάτι. Αυτό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για το μωρό.

    Αν συμβεί ατύχημα το βρεφικό ή παιδικό κάθισμα θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί.

    Τα καθίσματα που βλέπουν πίσω είναι ασφαλέστερα από τα καθίσματα που βλέπου μπροστά. Συνιστάται τα μωρά να κάθονται σε καθίσματα που κοιτούν προς τα πίσω τουλάχιστον μέχρι 12 μηνών.

    Τα καθίσματα πρέπει να είναι κατάλληλα για το βάρος του μωρού που μεταφέρουν, ανεξάρτητα από την ηλικία του.

    Ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το καθισματάκι στη θέση του συνοδηγού. Ο αερόσακος σε περίπτωση ατυχήματος θα ανοίξει και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για το παιδί.

    Από το 2006 και μετά τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο σύστημα ISOFIX. Αν το κάθισμα που επιλεγεί είναι συμβατό τοποθετείται εύκολα και απλά χωρίς περιθώριο λάθους. Στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου αναφέρεται αν υπάρχει το σύστημα ISOFIX.

    Όσον αφορά στην τοποθέτηση του καθίσματος :

    To καθισματάκι του μωρού πρέπει να αγοραστεί και να τοποθετηθεί πριν γεννηθεί το μωρό. Έτσι θα έχουμε το χρόνο να ενημερωθούμε από τις οδηγίες χρήσης και να είμαστε σίγουροι πως αυτό λειτουργεί.

    Η ζώνη ασφαλείας που δένει το μωρό πρέπει να είναι σφικτή αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό.

    Η ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου πρέπει να είναι τόσο σφικτή ώστε το κάθισμα του μωρού να είναι σταθερό και να μην κουνιέται.

    Επίσης, όταν μεταφέρουμε βρέφη, νήπια, παιδιά στο αυτοκίνητο πρέπει πάντα να προσέχουμε :

    Ότι έχουμε ασφαλίσει τις πόρτες και τα παράθυρα.

    Να μην μεταφέρουμε νεογέννητο μωρό σε καλαθούνα ή πορτ-μπεμπέ ή στα πόδια ή στην αγκαλιά κάποιου.

    Δεν αφήνουμε παιδιά σε σταθμευμένο στον ήλιο αυτοκίνητο.

    Άρθρο του Γεωργίου – Ζαχαρία Ζαντόπουλου
    Παιδίατρος – Διδάκτωρ Παν.Αθηνών

    Αφήστε το μήνυμα σας →

Αφήστε το μήνυμα σας

Cancel reply

Photostream

hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher