Zantopoulos Paidiatros | Μικροατυχήματα το καλοκαίρι στα παιδιά - Zantopoulos Paidiatros
    • 12 ΑΥΓ 15
    • 0
    Μικροατυχήματα το καλοκαίρι στα παιδιά

    Μικροατυχήματα το καλοκαίρι στα παιδιά

    Ένα από τα πιο συχνά μικροατυχήματα των παιδιών το καλοκαίρι είναι το ηλιακό έγκαυμα. Πρέπει να ξέρουμε ότι το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να συμβεί από την πρώτη ώρα έκθεσης στον ήλιο. Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη τις καλοκαιρινές μέρες κάθε φορά που είμαστε εκτός σπιτιού. Δεν ξεχνάμε ποτέ καπέλο και γυαλιά στα παιδιά για επιπλέον προστασία.

    Συχνή συνήθεια των παιδιών το καλοκαίρι είναι το ποδήλατο, το τρέξιμο, οι εξωτερικού χώρου αθλοπαιδιές. Όλες αυτές οι δραστηριότητες ενέχουν κινδύνους μικροτραυματισμών. Σε περίπτωση τραυματισμού πλένουμε καλά το τραύμα με φυσιολογικό ορό, αντιμικροβιακή προστασία, και καλύπτουμε με γάζα το τραύμα.
    Αν η αιμορραγία δεν σταματήσει προσεγγίζουμε το πλησιέστερο κεντρο βοηθειών.

    Στα τσιμπήματα από αγκάθια ή έντομα ή αιχμηρά αντικείμενα πρέπει να αφαιρούμε με προσοχή και άμεσα το κεντρί, το αγκάθι ή ότι άλλο και μετά να απολυμάνουμε την περιοχή με οξυζενέ. Σε δείγματα μέλισσας κάνουμε χρήση αμμωνίας ή ειδικών προϊόντων αφού συμβουλευτούμε άμεσα τον παιδίατρό μας.

    Οι μελανιές ή μώλωπες είναι συχνό έπαθλο των παιδικών δραστηριοτήτων και χρήχουν ιδιαίτερης προσοχής σε περιπτώσεις οιδημάτων ή τραυματισμού της κεφαλής.

    Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός καλοκαιρινών μικροτραυματισμώ . Φυσικά οποιοσδήποτε τραυματισμός προκύψει δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε και να διατηρούμε την ψυχραιμία μας .

    Ως γονείς το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι να είμαστε όσο γίνεται προσεκτικοί και προληπτικοί στις παιδικές δραστηριότητες αλλά και να είμαστε εφοδιασμένοι με ένα φαρμακείο διακοπών που πρέπει να περιλαμβάνει κυρίως τα παρακάτω κατόπιν παιδιατρικής συμβουλής:

    – Αντιβίωση από το στόμα
    – Αντιβιοτική κρέμα
    – Κορτιζονούχο κρέμα
    – Τσιμπιδάκι
    – Ψαλίδι
    – Γάζες
    – Οινόπνευμα
    – Οξυζενέ
    – Βαμβάκι
    – Αντισηπτικό
    – Προγεμισμένες σύριγγες αδρεναλίνης και κορτιζόνης (χρήση μόνο από ιατρό)

    Βιβλιογραφία

    • Λιβανίου Μ. Καλοκαιρινά μικροατυχήματα στα παιδιά ,Περιοδικό .Σύμβουλος Υγείας, Τεύχος 71

    Άρθρο του Γεωργίου – Ζαχαρία Ζαντόπουλου
    Παιδίατρος – Διδάκτωρ Παν.Αθηνών

    Αφήστε το μήνυμα σας →

Αφήστε το μήνυμα σας

Cancel reply

Photostream

hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher